Биодинамично земеделие

Принципите на Биодинамичното земеделие са били предложени за първи път от австрийския философ Рудолф Щайнер през 1924 г.. Знаете ли, че той вярвал, че енергията на растенията може да бъде повлияна не само от човешките действия и времето, но и от енергията на Луната, звездите и планетите. Рудолф Щайнер е изтъкнал връзката между космическите сили и растежа на растенията. А пък Мария Тун е водещ авторитет в областта на Биодинамиката, с нов подход към селското стопанство и градинарството. Тя използва нарастването и намаляването на Луната, позицията на планетите и съзвездията, за да определи кога е удачно да се сее и прибира реколтата. Нейният годишен Биодинамичен календар за посевни дни се счита за изключително важен инструмент в земеделието.

В началото на 1950-та година Мария Тун решила да приложи своите принципи за контролирани проучвания върху нейната ферма в покрайнините на Дармщат в Германия, като започнала с репички. Тя продължила да експериментира със сеитба на почти всички видове култури, за да се види дали движението на Луната има същия ефект върху всички растения. Засаждайки зеленчуците, когато Луната е в различни съзвездия, тя открива, че резултатите сред реколтата са в различни форми и размери.

БИО ЗЕМЕДЕЛИЕ ЗАГЛАВНА СНИМКА
bio2

През годините на изследвания тя открила, че кореноплодни растения (включително лук и праз, които не са технически кореноплодни растения) е най-добре да бъдат засяти когато Луната преминава през съзвездия, свързани с елемент Земя;  листни култури е най-добре да бъдат засяти когато Луната преминава през съзвездия от елемент Вода; цъфтящи растения – елемент Въздух, и плодове – при елемент Огън (и сътветно техните зодиакални знаци). На база на наблюденията си тя разделила според преминаването на Луната през Зодиака в четири категории: кореноплодни дни, листни дни, плодови дни и цветни дни, всеки, от който указва кой вид растение е най-добре да бъде засят според конкретния ден.

Ние от фирма Green Moon можем да ви дадем съвети за засаждане и отглеждане на зеленчуци, плодове, декоративни растения и тревни площи спрямо биодинамичния календар на Мария тун и принципите на био земеделието с цел чиста храна и чиста природа.