Растителна защита без отрови

Напоследък все по-често ни се случва наши клиенти да искат да отглеждат малките си зеленчукови и плодни насъждения без намесата на отровните препарати за масова употреба. Едни от най-често задаваните въпроси са от типа: „Искам да напръскам срещу мана, но не искам да използвам отрови.“; „Искам храната, която си отглеждам да е чиста!“.
Това ни вдъхнови да потърсим алтернативни методи за борба с вредителите и неприятелите в градината. И намерихме…. Десетки растителни видове, чиито екстракти, отвари, настойкии т.н. притежават инсектицидни, акарицидни, нематоцидни, фунгицидни и бактерицидни свойства. Употребата на тези естествени природни продукти за растителна защита има големи предимства и те намират широк прием най-вече в екологичното земеделие. От една страна, практическото използване на тези природни свойства увеличава производството в градината, а от друга помага за отглеждането на повече растения върху по-малка площ.

proektirane

Масовите пестициди унищожават живите организми, които опрашват растенията, обработват почвите, разграждат органичната материя, спомагат за храненето на растителността и я защитават от паразити. Ако Вие желаете храната, която отглеждате да бъде чиста и здравословна, да се грижите за природата, земята и въздуха, ние с удоволствие ще споделим с вас изпитани методи за растителна защита и торене на вашите растения. Свържете се с нас!